Na ovom sajtu možete gledati veliki broj dugometražnih naslova, a na gledajcrtace.xyz možete gledati kraće serijale. Pozdrav od zvanične ekipe admina oba sajta!

Zvanični .org sajt osnivača gledajcrtace.xyz koji vam omogućava gledanje crtanih filmova sa vrlo malo reklama.

Zov Divljine 1972

· Izmenjeno · Postavljeno
Zov Divljine 1972
5.53/870 ocena
Bookmark
Prati 1 korisnika

Glavni junak romana je Bak, veliki i moćni pas mešanac škotskog ovčara i bernardinca, koji živi srećno u toploj Kaliforniji kao kućni ljubimac sudije Milera. Pomoćnik vrtlara ga krade i prodaje krijumčarima pasa, ne bi li pokrio kockarske dugove. Zatvoren, izgladnjivan i tučen, Bak uči da se povinuje novim okolnostima. Uskoro je prodat francusko-kanadskim dispečerima, Fransoi i Perou, koji ga odvode u Jukon, najseverniju oblast Kanade, gde se prvi put susreće sa snegom i smrtonosnom hladnoćom. Tamo ga obučavaju za tovarnog psa za vuču sanki. Iako je odrastao u domaćinskim uslovima, Bak brzo uči strategije preživljavanja u negostoljubivoj prirodi sa surovim ljudima i krvoločnim psima. Ubrzo se razvija rivalitet između Baka i vođe čopora Špica. Bak pobeđuje Špica u borbi na smrt, i time postaje vođa.

Nakon uspešnog putovanja, Bak postaje pas poštanskih kola škotskog meleza. Naporno prelaženje kilometara puta bez odmora iscrpljuje pse, te pas Dev, koji je vukao kola sa Bakom, umire od iscrpljenosti. Bakovi sledeći vlasnici su Hal, Čarls i Mercedes (Čarsova žena, a Halova sestra), koji nemaju nikakvog iskustva o životu na severu. Oni ignorišu sve dobronamerne savete iskusnijih žitelja. U trenutku kada im ponestane pseće hrane počinju da izgladnjuju pse, te nekoliko pasa tegljača umire. Na putu susreću Džona Torntona, koji ih upozorava da ne prelaze reku, jer je led počeo da se topi. Oni ignorišu i ovaj savet, te Hal naređuje Baku da nastavi da vuče kola. Međutim, pas iscrpljen i gladan odbija da krene, što izaziva bes kod Hala, koji počinje nemilosrdno da ga tuče, sve dok Torton ne stane u njegovu zaštitu. Budalasti trio nastavlja bez Baka, ali ubrzo propadaju pod led reke.

Bak je zavoleo Džona Tortona i postao mu je odan kao nikom do tada. Pas ga jednom prilikom spašava iz reke. a zatim mu omogućava da zaradi 1600 dolara, zahvaljujući opkladi da je Bak u stanju da povuče teret od 1000 funti (450 kilograma). Džon i njegovi prijatelji kupuju tim novcem pribor za kopanje zlata. Kreću u divljinu u potragu za plemenitim metalom. Pronalaze zlato, a za to vreme psi se odmaraju. Bak sve više otkriva sopstvene primitivne instikte, lovi divlje životinje i upoznaje se sa vukom. Jedne noći, kada se vratio iz lova, zatiče mrtve Tortona i njegovo društvo. Njih su ubili Jihati Indijanci. Bak besan ubija poglavicu i shvata da je lako ubiti čoveka i da je ljudska jedinka slabija od njega. On napušta zauvek ljude i pridružuje se vukovima. O njemu počinju da kruže različite legende, koje uteruju strah u kosti ljudima. Takođe, svake godine se vraća na mesto gde je Torton ubijen, gde urlicima oplakuje njegovu smrt.

Gallery Zov Divljine 1972

Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *