Na ovom sajtu možete gledati veliki broj dugometražnih naslova, a na gledajcrtace.xyz možete gledati kraće serijale. Pozdrav od zvanične ekipe admina oba sajta!

Zvanični .org sajt osnivača gledajcrtace.xyz koji vam omogućava gledanje crtanih filmova sa vrlo malo reklama.

Pokemon 12 Arceus and the Jewel of Life (2009) Sa prevodom

· Izmenjeno · Postavljeno
Pokemon 12 Arceus and the Jewel of Life (2009) Sa prevodom
7.1/242 ocena
Bookmark

U davno zaboravljenim godinama, kada se Zemlja našla na putu sudara s meteorom, legendarni Pokémon Arceus iskoristio je svoju moć da spriječi opasnost. Međutim, ovaj podvig prouzročio je da se 16 ploča koje ga okružuju rasprše diljem svijeta. Bez ploča koje su Arceusu davale životnu energiju, počelo je umirati. Čovjek po imenu Damon uspio je pronaći jednu od ploča i vratio je umirućem Pokémonu, pomažući mu da se oporavi. Kao nagradu, Arceus je stvorio Dragulj života i dao ga ljudima iz grada Michina, uvjetujući da ga moraju vratiti, ali ljudi su to odbili, prigrabivši Dragulj za sebe. U bitci koja je uslijedila, Damon je ubijen, a Arceus je zaspao, zaklevši se da će kazniti čovječanstvo po povratku.
Satoshi i njegovi drugovi stižu u grad Michina gdje nailaze na Sheenu, Damonovog potomka, koji tvrdi da posjeduje Dragulj života i namjerava ga vratiti Arceusu kada se probudi.
Situacija poprimi neočekivani obrat kada Arceus, unatoč Sheeninim najboljim namjerama, ostane nezadovoljan. Satoshi sada mora spriječiti uništenje cijele ljudske rase, jer Arceusov bijes uzrokuje distorzije u tkivu svemira, razbjesnivši legendarni trio – Dialga, Palkia i Giratina – i narušavajući ravnotežu u svijetu.

Gallery Pokemon 12 Arceus and the Jewel of Life (2009) Sa prevodom

Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *